Rörlighetsworkshop med Cindy och Ida 30-31 maj

Under två dagar. Välj själv om du deltar på båda eller bare på en av dagarna.

-Del 1 lördag – Rörlighet och screening-

Många av oss har problem med att komma ner i djupa knäböj, att pressa på ett säkert sätt eller att klara av att utföra vissa gymnastiska rörelser enbart på grund av att vi saknar tillräcklig rörlighet. Hur ska just du jobba med att förbättra din rörlighet och vilka är dina begränsningar? Första delen ägnas åt teori kring varför det är viktigt med rörlighet och korrekta positioner för att inte skada sig och för att få ut maximalt av sin träning.

Efter dag 1 kommer du att ha kunskap om

  • Hur du förbättrar utförande, effektivitet och prestation
  • Hur du minskar skaderisken med en bra rörlighet
  • Vanliga kompensationer när du inte har nog med rörlighet
  • Varför och hur man vanligtvis skadar sig
  • Hur muskler, leder och nervsystemet påverkas av träning

Därefter genomför vi en individuell rörlighetsscreening på alla deltagarna för att belysa vilka rörlighetsbegränsningar varje person har. Många upplever exempelvis en begränsning i bröstryggen vid en OH-squat men oftast sitter orsaken i fotleder och höft.

-Del 2 söndag – Mobility och yoga-

Dagen börjas med en teoridel om grunderna i mobilty och yogan. Sedan ägnar vi oss helt till att gå igenom olika övningar och knep för att själv kunna jobba med din rörlighet. Vi går även igenom de vanligaste hjälpmedlen som man kan använda sig av för att jobba upp rörligheten.

Efter dag 2 kommer du att ha kunskap om

  • Hur du jobbar bort dina begränsningar
  • Hur du förbättrar din rörlighet
  • Hur, var och när du kan jobba med mobility och yoga

Dagen tar sin utgångspunkt ifrån fysioterapin samt yogan och vi nyttjar erfarenheter och kompetenser från båda de områdena för att på bästa sätt komma till rätta med just dina rörlighetsproblem.

 

–ANMÄLAN–

Del 1 – Rörlighet och screening
När: Lördag 30 maj 08.00-13.00
Pris: 900 kr eller 1300 för båda dagarna.
20 platser, först till kvarn och anmälan är bindande.

Klicka på knappen ”köp och betala” för valt tillfälle så laddas en sida med Paypal betalning upp.
Anmälan dag 1: 900:-

Del 2 – Mobility och yoga
När: Söndag 31 maj 09.00-12.00
Pris: 600 kr eller 1300 kr för båda dagarna.
20 platser, först till kvarn och anmälan är bindande.

Anmälan dag 2: 600:-

Anmlan dag 1+2: 1300:-

Kursledare
Leg.fysioterapeut Cindy Ejneborn från Akupunktur & sportrehab och yogainstruktör Ida Ask. Båda är instruktörer på Crossfit Holistic och har tränat där sedan start. Mobilityns tänk och yogans balans, koordination och rörlighetsträning är perfekt att kombinera med crossfit. Cindy är fysioterapeuten som älskar att optimera rörelser med målet att öka funktionen och minimera smärtan. Hon har vidareutbildat sig inom Crossfit mobility, idrottsmedicin, ortopedisk medicin, Axelina, McKenzie samt olympiska lyft.

Ida håller sedan 2013 yogaklasser på Crossfit Holistic och för olika idrottslag som ex Luleå Hockeys A-lag. Inspirationen kommer främst från de fysiska varianterna som iyengar och ashtanga yoga. Hon har utbildat sig hos och tränat för yogalärare bl.a från Sverige, Indien och nya Zeeland.

Bilder från förra årets workshop.

IMG_0021IMG_1339 IMG_1856 IMG_0033 IMG_0018