Igår träffade vi David Osorio, CrossFit South Brooklyns otroligt sympatiske och inspirerande grundare. David startade upp CFSB för drygt 5 år sedan i en park i Brooklyn med endast ett fåtal medlemmar. Gymmet har sedan dess successivt vuxit till att i dag ha drygt 400 medlemmar och anses vara ett av New Yorks bästa CrossFit Gym. Det är lätt att förstå så fort man kliver in på gymmet och speciellt efter den långa pratstunden med David och hans coacher.

Boxen har en stor öppen yta för gruppass som rymmer uppemot 30 medlemmar/pass. Runt väggarna samlas 12 roddmaskiner, klätterrep, pull up bars och givetvis en hel massa vikter. Men de som imponerade mest var de genomtänkta mottagandet och träningsupplevelsen. En familjär och välkomnande känsla från början till slut. I boxen huserar elva coacher med varierande atletisk bakgrund som kontinuerligt utbildas via boxen.

Medlemsantalet ökar i en strid takt och varje ny medlem får gå igenom ett inskolningsprogram under sex pass för att snabbt lära sig grunderna och vad som gäller på gymmet. Ett så stort medlemsantal och antal personer på passen kräver givetvis ett genomtänkt upplägg och en smart logistik. De gemensamma gruppassen var centrala i boxen och open gym tider var sällsynta.

Gymmet har inget behov av egna reklamkampanjer eller marknadsåtgärder. ”Vi backas ju redan upp av en multi-miljon kampanj i form av Reeboks satsning på CrossFit” säger David.

CFSB fick även äran att stå som värd för Live sändningen av tillkännagivandet av 13.2 Woden där Annie Thorisdottir körde mot Lindsey Valenzuela inför en galen publik.

Under lördagen samlas New Yorks bäst placerade atleter i CrossFit Open för att gemensamt köra igenom 13.5 WODen. Lär bli bra drag!

IMG_5836 photo793

IMG_0023 IMG_0025 IMG_0024 IMG_0035 IMG_5827