Jag och Sara kände oss lite möre i kroppen efter gårdagens Danny och bestämde oss för att köra teknik och styrka på egen hand. Dagens fokus var Back squat. Daniel och Stefan hjälpte oss med uppvärmingen och lite teknikövningar.

En bra övning var att göra squats så när väggen som möjligt, i sin vanliga stance, gå ner minst 90 grader utan att falla bakåt. Både jag och Sara märkte att vi var stela i höftböjaren och ryggen från att ha gjort 4×30 pull ups (3×30 för mig) och 4×30 box jumps.

Här visar Daniel hur man ska göra!

Efter teknikträning körde vi en max-runda. Sara, stark som en oxe, klarade 74 pannor, jag stannade på 60 kg. Det är trots allt tekniken som går först och jag känner mig lite osäker på min ännu. Så fort jag tränat tillräckligt kan jag nog lätt ta 20 kg till. Mina ben är starka det vet jag men man vill inte göra fel och skada sig bara för att bräcka en maxsiffra.

Efter styrkan körde jag en egen liten WOD

3×1 Toes to bar

Tabata planka med lyft varannan arm/ben

Tabata Superman (den är riktigt jobbig)

 

Under strechen drog dagens METCON igång. Jag tjuvkika lite. Älskar att se folk köra på fast de är trötta. Det är inspirerande på alla sätt och vis. Nu längtar jag till morgondagens WOD. Det är ju Squat Sunday! Woop woop!

/Anna