30 dagars recept för bättre hälsa och prestation

Våren 2015 höll vi i vår första Paleoutmaning där vi hade deltagare i huvudsak från Luleå med omnejd men även deltagare som var med på distans från landets alla hörn. Utvärderingen efter utmaningens slut visade att drygt 90% av deltagarna uppgav att de mådde bättre än innan utmaningens start. Dryga 90% uppgav även att det gärna skulle rekommendera utmaningen till någon annan. Många visade även synliga fysiska resultat efter bara 30 dagars fokus på kosten. Nu vill vi upprepa succén och har uppdaterat upplägget för att du ska nå ännu bättre resultat. Nytt för denna gång är bland annat 15 nya recept, förenklade inköpslistor och en introsuktionsföreläsning. Välkommen till Paleoutmaningen 2.0!

–Anmälan längre ner på sidan–

Information om tävlingen
Denna kostutmaning har som syfte att öka både din prestationsförmåga och hälsa. Om du tränar för att få en förbättrad fysik räcker det inte med att bara sköta träningen, utvecklingen som sker (eller inte sker) har till stor del att göra med vad du fyller din kropp med. Med andra ord så är en viktig del i din träning att äta på ett sätt som gör att du når dina mål. Oavsett om ditt mål är att plocka bort några kilon, bli starkare, bygga muskler eller komma igång med en ny hälsosam livsstil.

Genom Holistics Paleo Utmaning vill vi ge dig en kickstart till att komma igång med en bättre kosthållning.

Vi kommer att introducera dig för en kost som kallas för Paleo. I korthet går det ut på att äta ren och oprocessad mat bestående av mycket grönsaker, fisk, kött, ägg, nötter, rotfrukter och bär. Kosten kommer att passa både dig som redan tränar hårt och även dig som samtidigt siktar på att ta tag i träningen. Under 30 dagar kommer vi hjälpas åt att fokusera på en bra kosthållning, sporra varandra och dela med oss av recept och ideer som funkar.  Tillsammans är det lättare att få till en hållbar förändring än genom att kriga på enbart på egen hand.

Det här innehåller utmaningen:
• En självreglerande tävling där du samlar poäng baserat på hur bra du sköter dig. Efter 30 dagar utses en vinnare.
• Nyttiga och goda Paleorecept för 30 dagar (frukost, lunch baserad på förra dagens middag, middag, mellanmål)
• Inköpslista för att komma igång
• Introduktionsföreläsning om vad Paleo är och hur utmaningen går till.
• Gemensam avslutning
• En facebookgrupp där du kan inspireras och sporras av de andra deltagarna.
• Tillgång till coacher som hjälper till att svara på dina frågor under resans gång.

Så här går det till
1. Anmäl dig genom att betala in anmälningsavgiften längre ner på denna sida, eller genom ett mail till stefan@crossfitholistic.se
2. Mer tävlingsinformation skickas ut till dig innan starten av utmaningen
3. En vecka innan start skickas även dina recept samt en excelfil där du fyller i dina tävlingspoäng till dig via mail
4. Ta en ”före-bild” som du sedan kan jämföra med efter 30 dagar (endast för eget bruk)
5. Introduktionsföreläsning onsdag 2 september kl 20.00 på CrossFit Holistic i Luleå. Här kan du dela med dig vad ditt mål med utmaningen är för hela gruppen (om du vill). Onlinedeltagare får föreläsningsannteckningar skickade till sig.

Start
måndag 31 augusti 2015

Slut
Aldrig! Förhoppningen är att det blir en livsstil som du håller i resten av dit liv.
Tävlingen avslutas dock 30 september 2015

Anmälan

Klicka på knappen ”köp och betala” för valt tillfälle så laddas en sida med Paypal betalning upp. Om du har problem med all ladda Paypal sidan går det bra att anmäla sig till stefan@crossfitholistic.se

Holisticmedlemmar: 399:-

Icke medlemmar: 599:-

Det går givetvis bra att delta även på distans (anmäl då som ”icke medlem).

Tävlingsregler
Varje dag fyller du i excelarket och graderar hur bra du skött dig på vissa punkter (kost, träning, vatten, tillskott , värvning av nya medlemmar, osv)
Den 3o september skickar du in excelarket till stefan@crossfitholistic.se Den deltagare som samlat på sig flest poäng efter tävlingens slut vinner ett fint överraskningspris. Tävlingsdeltagandet är givetvis helt frivilligt, och det går bra att vara med i 30 dagars utmaningen utan att tävla.

Frågor
stefan@crossfitholistic.se

Läs mer om Paleo här
http://robbwolf.com/what-is-the-paleo-diet/
http://www.swedishpaleo.se/vad-ar-paleo/

Exempel på meny från förra utmaningenSkärmavbild 2015-02-28 kl. 08.02.56

030 image (2)

Paleo-Flowchart