Information ang Covid-19 (corona) och hur vi förhåller oss till det på boxen.

Ingen har undgått kaoset som Covid-19 skapar. Vi vill här komma med mer information och inge lite hopp. Så länge vi håller oss friska så ska vi givetvis fortsätta ta hand om vår hälsa. Och vi vill hjälpa er hela vägen.

Nedan följer information om hur vi på boxen förhåller oss till Covid-19 (Corona) och vad som gäller just nu. Vi följer händelseutvecklingen och anpassar oss efter myndigheternas rekommendationer

Idag gäller följande:
*Stanna hemma om du känner dig sjuk med symptom så som snuva, hosta, feber. Stanna hemma minst två dygn efter att du är syptomfri.
*Ta inte med barn som visar på sjukdomssyndrom till boxen. Och låt de stanna hemma minst två dygn efter att de är symptomfria.
*Tvätta händerna noggrannt med tvål och vatten samt sprita innan och efter passet.
*Rengör all utrustning du använt med desinficeringsmedel och papper som finns på flera ställen i boxen. Använd även stålborste på skivstången om du fått sår i händerna eller om skit fastnat på stången. Gäller både passdeltagare och open gym.
*Undvik high-fives och fist bumps och annan beröring under träning (dessa återupptar vi i kubik då allt detta lugnat ner sig).
*Hosta och nys i armvecket.

Mer info om hur du skyddar dig och andra från smittspridning hittar du här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

Om du känner dig frisk och kry så är ett av de bästa du kan göra för din fortsatta hälsa och ditt immunförsvar att fortsätta träna och ta hand om dig. Alla vi som tränar regelbundet och tar hand om kroppen är redan bättre rustade än många att klara av Covid-19 och annat. Så fortsätt ta hand om er och om er hälsa! De flesta av oss kommer endast märka av lindriga influensa symptom om man ska tro den information som finns. Men det är viktigt att vi alla hjälps åt att inte sprida smittan i onödan.

I dagsläget ser vi ingen anledning att stänga ner boxen. De baserar vi på den information som berörda myndigheter gått ut med. Detta kan komma att ändras och vi följer som sagt utvecklingen.

Det vi gjort hittills för att anpassa oss efter det gällande läget är:
*Uppdaterade städrutiner i boxen.
*Desinficerat all utrustning i boxen.
*Uppmanar alla medlemmar att tvätta och sprita händer innan och efter träning.
*Regelbunden info om läget
*Erbjuder dagliga hemmapass på instagram för dig som väljer att stanna hemma.

Om vi framöver av myndigheter skulle tvingas stänga ner på Midgårdsvägen för en tid kommer vi inte att sluta coacha eller hålla igång er bara för det. Vi vet att träning är bra för oss och så länge vi är friska ska vi hålla oss aktiva. Oavsett om de är på Midgårdsvägen eller hemma, eller utomhus. Därför har vi en rad aktiviteter som vi skulle kunna rulla ut beroende på vilka bestämmelser som kommer att gälla. Exempel på såna åtgärder:

*Uteträning
*Längdskidgrupp
*Alpinkurs
*Låna utrustning för hemmaträning till er medlemmar (tex kettlebells, hopprep, hantlar, viktskivor)
*Löpning
*Hemma WODar
*Kostutmaningar

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera blogginlägget med relevant info ang Corona och hur det påverkar boxen. Vi rekommenderar även dig att själv hålla koll på läger här: Följ utvecklingen här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Fortsätt träna. Starka människor är svårare att ta kol på och vi är STARKA TILLSAMMANS!