(SABINA)

Som den Chokoholic jag är, kan jag inte leva utan choklad… Eller åtminstone inte utan smaken av den. Så här kommer ett recept som jag knåpade ihop för någon dag sedan som mest troligt kommer bli min nya drog! Så förskräckligt god så det är inte sant! Smakade som riktigt choklad!

Botten:

2,5 dl Valfria nötter (jag tog cashew, hasselnöt, valnöt och mandel)
1,5-2 dl dadlar
0,5 dl kakao
0,5 tsk vanlijextract (eller vanlijpulver+lite vattten)
lite salt

Chokladmousse:

2-3 st mogna avokado
0,75 dl kakao
0,5 dl sötningsmedel av något slag (tog honung och pyttelite stevia)
1 tsk vanlijextract (eller pulver+lite vatten)
1/2 banan (kan bli bättre utan, ska prova det nästa gång)
En ”dutt” kanel och salt

Börja med botten. Kör nötterna i en matberedare tills det blivit smuligt, inte för länge för då kommer oljorna i nötterna fram och då blir det ett nötsmör. Häll sedan i dadlarna, kakaon, vailjen och saltet och mixa tills det har fått ungefär samma konsistens som smulpajsdeg. Tryck ut den i en form och ställ svalt.
IMG_1887

Chokladmoussen: Häll ihop allting i matberedaren och mixa tills det är en slät kräm, smaka av om ni känner att det fattas något. (jag tog mer kakao och honung för jag tyckte att det smakade lite för mycket banan, då jag hade tagit en hel banan). Bred krämen över kakbotten och ställ i kyl eller frys för att stelna.
IMG_1890
Jag toppade kakan med Hallon, men det fungerar nog med vad som helst egentligen!

 

IMG_1891
Nu är det bara att äta!!