Praktisk info ang OPEN 2017

På fredag smäller Open säsongen 2017 igång. Den första WODen släpps natten mot fredag 24 feb och man har på sig ända tom tisdag 28 feb kl 02.00 att göra och registrera sitt resultat. Efterföljande fyra veckor är det samma dagar och tider som gäller. Dvs varje veckas WOD släpps natten mot fredag och man har fram tom efterföljande tisdag kl 02.00 på sig att registrera resultatet.

Det kommer att finnas en rad möjligheter för er alla att genomföra varje veckas WOD i boxen:

Alt 1: Lördag 9.00-10.00 samt 10.00-11.00: Båda gruppassen på lördag kommer att ha den veckans Open WOD som programmering. Detta blir precis som ett av våra vanliga gruppass där WODen är den veckans tävlings-WOD. Man behöver INTE vara anmäld till Open för att komma och köra på detta passet utan se det som ett vanligt pass. Anmälan till dessa pass som vanligt i WODIFY.

Alt 2: Söndag kl 12.00-15.00. Dedikerade Openpass. Dessa tider är speciellt avsedda för de som är registrerade och tävlar i Open. Vi kommer på fredag varje vecka sätta upp heatlistor i boxen där man själv får fylla i vilket heat man vill köra i på söndagen. Då kan ni själva avgöra ifall ni vill köra med någon speciell sparringkompis. Anmälan för dessa pass genom att boka upp en heattid på listorna som sätts upp i boxen. I varje heat kommer det att köra 4-6 pers beroende på vad WODen innehåller.

Alt 3: Söndag 19.00-20.30 (Silverbackspass) Silverbacksen kommer att köra Open WODen på sina pass och hit är alla välkomna om man av någon anledning inte haft möjlighet att köra Open WODen tidigare. Anmälan i WODIFY (om du får upp ”no member access” anmäld dig genom att skicka mess till Magnus Kieri på Facebook)

Alt 4: På egen hand under Open gym. Givetvis kan man köra OPEN WODen när man själv vill och bara se till att ha en domare som bedömer WODen.

Domare
Varje tävlande behöver ha någon som dömer sin WOD. Här måste vi alla hjälpas åt att agera domare. Därför hoppas vi att så många som möjligt av er kan ställa upp och döma ett eller två heat innan eller efter att ni själva kört. Alla som är med i Open kan agera domare (behöver alltså inte vara en coach från boxen som dömer). Om du inte tävlar men ändå vill vara domare går det givetvis också bra.

Det är obligatoriskt för domare och tävlanden att gå in och titta på instruktionsvideon som CrossFit lägger ut för varje veckas WOD innan man kommer och ska köra igenom WODen i boxen. Detta för att logistiken i boxen ska bli så smidig som möjligt. Videon kommer att länks till i vår facebookgrupp.

Det kommer att finnas domarkort utskrivna på fredag inför varje WOD i en mapp märkt ”tomma domarkort” till höger om NOCCO-kylen. Domaren använder dessa vid bedömning. Viktigt att få med atletens underskrift på det ifyllda pappret. Pappret lämnas sedan i ifyllda ”domarkort”.

”Seriösa tävlanden”
De som tävlar ”seriöst” och har ambitioner på att kvalificera sig vidare till Regionals behöver filma sin WOD och ha en domare. Atleten ser själv till att all filmteknik funkar vid utsatt starttid för WODen. Atleten ser även själv till att ha klart med en domare och skriver in detta i heatlistan vid anmälan. Det är upp till atleten att ha koll på vilka regler som gäller för inskickande av filmer etc.

Skicka in resultat
Efter genomförd WOD går man in på games.crossfit.com och registrerar sitt resultat. Resultatet valideras (godkänns) på tisdag efter avslutat inlämningsdatum för den WODen och efter det kan ni jämföra er score mot resten av världen.

Mer info om vår interna Opentävling på Holistic och hur du samlar poäng till ditt lag>