Behandlingar

Snabba på din återhämtning eller bjussa din kropp på lite avslappning.

För dig som tränar är massage ett utmärkt sätt för snabbare återhämtning och för att mjuka upp spända och trötta muskler. De passar även dig som har problem med specifika övningar eller som känner att resultaten uteblir. Ofta kan musklernas rörlighet och styrka påverka din förmåga att utföra olika övningar och leda till att du presterar sämre. Genom att grundligt testa kroppen kan man hitta både stora och små problem som kan påverka träningen. Därefter kan dessa behandlas genom behandling och/eller rehabiliteringsövningar.

Vi erbjuder två olika typer av massage:

Klassisk massage
en avslappnade behandling som mjukar upp spända muskler

Kroppsterapeutisk behandling
behandling av specifika smärttillstånd och belastningsskador. Varierande metoder med fokus på att lösa ett problem.

Oavsett vilken behandling du bokar så anpassas den efter dina behov. Vid specifika smärttillstånd utförs ofta tester för att avgöra vilka muskler och leder som har normal funktion och vilka som behöver behandlas. Förutom de klassiska massagegreppen kan behandlingen innefatta idrottsmassage, bindvävsmassage, käksledsbehandling, metoder för ökad rörlighet samt triggerpunktsbehandling. Även hemmaövningar och andra tips för rehabilitering. Metoderna kombineras och används vid olika typer av smärttillstånd. Exempel på dessa kan vara:

  • Spänningshuvudvärk
  • Benhinneinflammation
  • Ryggskott/nackspärr
  • Tennisarmbåge/musarm
  • Käkledsproblematik
  • Rörelseinskränkningar och ledproblematik

Behandling kan även ges vid andra skador och sjukdomar för att exempelvis minska smärta och rörelseproblematik.

Gravidmassage
Utöver behandlingarna ovan finns även gravidmassage. Massage under graviditet passar utmärkt för avslappning och för att minska smärta och spänningar som uppstår av den belastning kroppen utsätts för. Behandlingsmetoderna anpassas för den gravida kroppen och vid behandling finns tillgång till gravidkudde så även magliggande behandlingar kan utföras. Det går även bra att ligga på sidan eller att sitta på bänken under behandlingen.

AE Hälsa – Antonia Engstedt
Jag som utför behandlingarna är utbildad medicinsk massageterapeut via Axelsons GI. Jag är även utbildad personlig tränare, kostrådgivare samt har utbildning inom stresshantering. För närvarade studerar jag till fysioterapeut på Luleå tekniska universitet. Tack vare mina utbildningar och ett brinnande intresse för träning, hälsa och anatomi har jag breda kunskaper och använder dem i alla mina behandlingar. Jag hjälper dig gärna att komma igång med din träning, hantera din stress, minska dina smärtor eller svara på frågor du har inom dessa områden.

Företag
Har du som arbetsgivare eller arbetstagare funderingar angående företagsmassage och övrig friskvård? Skicka ett mejl till kontakt@antoniaengstedt.se

Priser för Holisticmedlemmar:
30 min: 400:-
60 min: 700:-
90 min: 1000:-