(ANNA)

Kelly Starrett is a coach, physical therapist, author, speaker, and creator of this blog, which has revolutionized how athletes think about human movement and athletic performance.

En mobilitetsguru inom Crossfit-världen helt enkelt.

Denna man har en blogg som jag tycker alla borde besöka. Där lägger han upp videos med övningar och tips på hur man kan öka sin rörlighet och styrka i allt från knät till nacken. Jag, till exempel, vet om att jag är för svank och lätt kan tappa rygg och hållning om jag inte jobbar järnet med min bål och att knipa in svansen mellan benen (ett dans uttryck men ni förstår säkert). Jag har fått ont i ländryggen vid tunga lyft, ex front squats och marklyft. På hans sida hittade en video om en tjej med samma problem Hur hon med hjälp av att använda andra muskel kan behålla sin hållning och på så sätt spara sin rygg. Spana in den Patric!

Hemsidan hittar ni här.

Alla har vi våra svagheter som vi behöver jobba på. För kort baksida, knäna faller in, för svag i bålen, kanske har du en gammal fotstukning som krånglar. Det märkte vi nog på yogan med Ida. Starrett har lösningen. Att öka rörligheten kan bara A och O i många övningar. Mobiltet är viktigt. De pratar även om yoga på hemsidan, hitta andningen mm. Jag hade kunnat surfa runt där en hel dag. Men jag måste plugga. Om jag ska bli lika grym om Starrett är det dags att sätta igång.

Imorgon är det Open som gäller. Jag ska bara ta det lugnt, kanske hälsa på foam rollern ikväll. Annars mjuka och ladda.

Allt gott!