…och varför alla på Holistic kan vara med!

Den 23 februari drar årets största CrossFit-happening igång, den världsomspännande tävlingen CrossFit Open som pågår under 5 veckor. Det här är en chans för dig att mäta dig mot dig själv, mot andra i din åldersklass, mot kompisar i din box, eller mot andra crossfiters från hela världen. Och ha sjukt kul samtidigt! Precis som på vanliga klasser går det att skala till en nivå som passar precis dig. Alltså, något som ALLA kan vara med på.

Förra året deltog ca 25 medlemmar från Holistic i denna onlinetävling. I år siktar vi på att minst 100 pers från Holistic anmäler sig! De kommer att bli fem asroliga träningshelger tillsammans!

De vanligaste funderingarna kring att delta i Open:

”Jag har bara kört CrossFit i x månader.”
Om du gått regelbundet på pass hos oss i två månader eller mer är de inga problem att delta i Open. WODarna går alltid att skala efter just din förmåga.

”Jag tycker inte om att tävla.”
Det är egentligen som vilket av våra vanliga pass som helst. Du behöver inte tävla mot någon annan än dig själv. Du kan sedan jämföra dina egna resultat från år till år.

”Jag är för gammal.”
Finns klasser från 14-60+ Alla tävlar på sina villkor.

”Jag är inte tillräckligt bra.”
Om du vill tävlar du endast mot dig själv. Nästa år då du kör tävlingen igen kan du på ett tydligt sätt dina framsteg från året tidigare.

”Jag kommer inte vara hemma under alla fem veckor.”
Eftersom Open är en global tävling kan du bara droppa in på en CrossFit-box där du är och delta med dem.

”Jag är inne i en styrkecykel”
Bra, styrka kommer alltid till användning i Open.

Holistics touch på Open

För att göra CrossFit Open ännu roligare i år kommer vi att göra en egen Holisticvariant av tävlingen.

Vi kommer att ha totalt fyra lag på Holistic med en lagkapten i varje. Lagkänsla och deltagande kommer att premieras högre än själva resultatet på tävlingen. Det ska vara en rolig grej snarare än en tävlingshets.

Lagkaptenernas primära syfte är att först muta, böna, be, hota och smickra dig för att du ska bli medlem i deras lag. Lagets primära syftet är ha så kul som möjligt och bidra till peppen i boxen på ett bra sätt.

Vi har valt följande sköna profiler som lagkaptener:

  • Kalle Håkansson
  • Julia Ericsson
  • Kim Lilja

Var beredd på att dessa personer kommer att vara in your face för att värva dig till just ditt lag. Eller så paxar du redan upp och anmäler dig själv till den kappten vars lag du vill tillhöra

Poängsystem för Holistic Open
+1 Poäng – Deltagande: varje medlem som registrerar ett resultat för en Open-workout ger sitt lag en poäng. Det gäller oavsett om workouten görs som RX eller skalad!

+1 Poäng – Top 3: varje man OCH kvinna som kommer top 3 bland Holistics medlemmar får en poäng till sitt lag (gäller för alla klasser).

+1 Poäng – Team selfie. En poäng till laget om någon/några postar en team-selfie på sociala medier och använder #crossfitholistic #holisticopen

+3 Poäng – Veckans prestation. Den Holisitcmedlem som på mest imponerande sätt överträffat sig själv varje vecka. Om man tex tagit ett nytt PR, klarat av en övning man tidigare inte klarat av etc.

+5 Poäng (lag) – Lagkänsla: Det lag som gör mest väsen av sig, mest attityd, mest SWAG, sprider mest glädje varje vecka får 5 poäng.

+5 Poäng för varje årtionde som finns representerat i laget. Dvs 5 p om man har någon som är född på 70-talet, 5 poäng om man har någon som är född på 80-talet osv

Vad vinner man!?
Vinnande lag hedras med ett vandringspris och en fest för hela boxen som tillägnas helt till det vinnande laget. Tex Team Julia Party (om Julias lag skulle vinna). Alla är inbjudna till festen för att fira det vinnande laget.

Vi kör WODarna gemensamt i boxen
Varje torsdag natt under fem veckor släpps en workout som man har på sig till måndag natt att genomföra. Den första WODen släpps den 23/2 och den sista släpps den 23/3.

Vi kommer ha en tillställning varje söndag 12.00-15.00 där vi försöker få så många som möjligt på Holistic att köra samtidigt. Vi kommer att hjälpas åt med att agera domare och vi kommer att sätta upp heatlistor på förhand. Vi siktar på att få till bra pepp och en skön träningshappening varje söndag då Open pågår.

Kan man inte delta på söndagen får man genomföra passet vid en annan tidpunkt. Man har på sig att göra varje WOD från det att den släpps fram till efterföljande måndag (resultatet rapporteras in senast kl 02.00 på tisdag natt).

När passet är presenterat bestämmer du dig om du vill göra passet som RX eller som skalat. Du kan således göra första veckans pass som RX, sen skala andra veckans pass för att sen göra pass 3-5 som RX etc.

Låt 2017 bli året då du gör premiär i CrossFit Open eller året då du förbättrar dina resultat från tidigare års deltagande.

Anmäl dig här:

https://games.crossfit.com/ I anmälan på hemsidan väljer du även att tillhöra Team CrossFit Holistic. Kostar 20 USD att anmäla sig.

Meddela direkt till den lagkapten vars lag du vill tillhöra.

Datumen då vi kör gemensamt i boxen:
söndag 26 februari kl 12.00
söndag 5 mars kl 12.00
söndag 12 mars kl 12.00
söndag 19 mars kl 12.00
söndag 26 mars kl 12.00

Här är några anledningar att delta i Open