Alexandra har kört vår kostutmaning: Må bra som baseras på Paleokost. Hr kommer hennes story.

Jag är verkligen glad för att jag gjorde denna utmaning. Det har testat mig. Jag har ibland givit med mig. Men oftast stått emot. Speciellt sockersuget. Det haft varit värst. Men det har varit lärorikt. I börjar kändes det lite övermäktigt ”att ställa om hela kosten” men sen visade det sig att det inte alls var så svårt som huvudet trodde.
Att äta paleo har gett mig en lugnare mage, mer energi till träning och gett mig ett nytt intresse i matlagning. Hittat nya favvo-rätter, exempelvis mos på broccoli, blomkål & sötpotatis! WOW!
Att vågen gått ner har ju endast varit en fördel träningsmässigt. Jag orkar hålla ett högre tempo på träningen, inte lika många ”dö-kilon” som drar ner farten.

Jag kommer fortsätta äta paleo till viss del. Försöka hålla mig till 80% paleo, 20% ”vanlig”. Tanken är att äta glutenfritt för att magen känns ok med det. Jag Gillar ju verkligen fika, så det kommer jag unna mig under helger om jag känner mig sugen. Men har hittat riktigt bra sockerfria alternativ till fika som är supergoda och lättar på sötsuget!

Mitt tankesätt har förändrats när det gäller mat. Nu tänker jag mer på vad kroppen behöver för att orka. Exempelvis om jag ska träna ett hårt strongliftpass under onsdagkväll då slänger jag i lite ris eller potatis i lunchlådan den dagen för att ha energi till kvällen. Äta bättre mellanmål, inte massa proteinbars och sånt som jag åt förut, de har jag lagt åt sidan. Håller mig till frukter & nötter som är det bästa jag vet! Sen kommer man absolut unna sig farmor goda mat när man är där.

Tack för all stöttning, av både dig & Stefan. Det har varit en rolig upplevelse. Har lärt känna min kropp på ett nytt sätt. Kommer absolut köra paleo-utmaningar framöver på egenhand nu när jag har de rätta verktygen!

OM du också vill ha hjälp med att styra upp din kost, tveka inte att höra av dig. Mer info hittar du här>