Men Ulf överraskade alla…

Vi brinner för att hjälpa människor att klara av saker de tidigare inte trodde var möjliga. Det kan vara allt ifrån att gå ner 10 kg i vikt, klara 100 kg i knäböj, klara av att stå på händer. Eller att helt enkelt klara av att börja springa igen. Som Ulf. Läs Ulfs inspirerande korta story om hur han hittade tillbaka till löpningen med hjälp av CrossFit.

Här är Ulfs story

För 5 år sedan var jag ute på en löptur och trampade snett. Höger fot svällde och jag fick väldigt ont.  Ett år senare sökte jag sjukvård för att jag hade fortfarande ont.

Det visade sig att två senor i foten var av, det blev operation med stödskruvar och diverse plåtar inopererade i foten. Cirka 6 månader efter operation träffade jag läkaren som utfört operationen, han berättade för mig att jag aldrig mer skulle kunna springa. Provade ett par gånger ändå men det gjorde för ont så jag fick hålla mig till skidspåret för det funkade utan att det gjorde ont.

Men hösten 2016 på ett ställe i Luleå som heter CrossFit Holistic provade jag på en träning och fastnade för detta. Efter ca 4 månaders med kontinuerlig crossfitträning tänkte jag att jag gör ett prov med löpningen igen. Det visade sig gå hur bra som helst och jag kände ingen (!) smärta i foten. Det känns fantastiskt härligt att kunna springa igen, det enda som känns lite surt är att läkaren inte sa något om styrketräning för att bygga upp muskler i ben och fot.