Vi upprepar succen från tidigare år!

Alla, ja ALLA, kan vara med.

Den 21 februari drar årets största CrossFit-happening igång, den världsomspännande tävlingen CrossFit Open som pågår under 5 veckor. Det här är en chans för dig att mäta dig mot dig själv, mot andra i din åldersklass, mot kompisar i din box, eller mot andra crossfiters från hela världen. Och ha sjukt kul samtidigt! Precis som på vanliga klasser går det att skala till en nivå som passar precis dig. Alltså, något som ALLA kan vara med på.

Förra året deltog fler än 100 medlemmar från Holistic i denna onlinetävling! Det blev ett sjukt drag där peppen och träningsstämningen var ÄNNU grymmare än vanligt i boxen. I år siktar vi på att bli minst lika många som förra året! De kommer att bli fem asroliga träningshelger tillsammans!

De vanligaste funderingarna kring att delta i Open:

”Jag har bara kört CrossFit i x månader.”
Om du gått regelbundet på pass hos oss i två månader eller mer är de inga problem att delta i Open. WODarna går alltid att skala efter just din förmåga.

”Jag tycker inte om att tävla.”
Det är egentligen som vilket av våra vanliga pass som helst. Du behöver inte tävla mot någon annan än dig själv. Du kan sedan jämföra dina egna resultat från år till år.

”Jag är för gammal.”
Finns klasser från 14-60+ Alla tävlar på sina villkor.

”Jag är inte tillräckligt bra.”
Om du vill tävlar du endast mot dig själv. Nästa år då du kör tävlingen igen kan du på ett tydligt sätt dina framsteg från året tidigare.

”Jag kommer inte vara hemma under alla fem veckor.”
Eftersom Open är en global tävling kan du bara droppa in på en CrossFit-box där du är och delta med dem.

”Jag är inne i en styrkecykel”
Bra, styrka kommer alltid till användning i Open.

Holistics touch på Open

För att göra CrossFit Open ännu roligare kommer vi även i år att göra en egen Holisticvariant av tävlingen.

Vi kommer att ha totalt tre lag på Holistic med två lagkaptener i varje. Lagkänsla och deltagande kommer att premieras högre än själva resultatet på tävlingen. Det ska vara en rolig grej snarare än en tävlingshets.

Lagkaptenernas primära syfte är att muta, böna, be, hota och smickra dig för att du ska bli medlem i deras lag. Lagets primära syftet är ha så kul som möjligt och bidra till peppen i boxen på ett bra sätt.

Vi har valt följande sköna profiler som lagkaptener:

  • Katrine Boman & Johanna Markström
  • Jamie Carnie & Rory McDermott
  • Avslöjas snart 🙂

Var beredd på att dessa personer kommer att vara in your face för att värva dig till att delta i Open. Några dagar innan start lottar vi lagen så att alla som anmält sig får ansluta till ett lag. Sista dagarna är det fritt fram för kaptenerna att rekrytera de som ännu inte anmält sig till just sitt lag.

Poängsystem för Holistic Open

+1 Poäng – Deltagande: varje medlem som registrerar ett resultat för en Open-workout ger sitt lag en poäng. Det gäller oavsett om workouten görs som RX eller skalad!

+1 Poäng – Top 3: varje man OCH kvinna som kommer top 3 bland Holistics medlemmar får en poäng till sitt lag.

+1 Poäng – Team selfie. En poäng till laget om någon/några postar en team-selfie på sociala medier och använder #crossfitholistic #holisticopen

+3 Poäng – Veckans prestation. Den Holisitcmedlem som på mest imponerande sätt överträffat sig själv varje vecka. Om man tex tagit ett nytt PR, klarat av en övning man tidigare inte klarat av etc.

+5 Poäng (lag) – Lagkänsla: Det lag som gör mest väsen av sig, mest attityd, mest SWAG, sprider mest glädje varje vecka får 5 poäng.

+5 Poäng för varje årtionde som finns representerat i laget. Dvs 5 p om man har någon som är född på 70-talet, 5 poäng om man har någon som är född på 80-talet osv

Vad vinner man!?

Förutom äran så hedras det vinnande laget med en banner med lagnamnet som hängs upp i boxen.

Vi kör WODarna gemensamt i boxen

Varje torsdag natt under fem veckor släpps en workout som man har på sig till måndag natt att genomföra. Den första WODen släpps den 21/2 och den sista släpps den 21/3.

Alla gruppass på söndag är dedikerade till Open WODen. Då vi försöker få så många som möjligt på Holistic att köra samtidigt. Du kan komma och köra oavsett om du ”tävlar” eller inte. Vi kommer att hjälpas åt med att agera domare och vi kommer att sätta upp heatlistor på förhand. Vi siktar på att få till bra pepp och en skön träningshappening varje söndag då Open pågår.

Kan man inte delta på söndagen får man genomföra passet på egen hand vid en annan tidpunkt. Man har på sig att göra varje WOD från det att den släpps fram till efterföljande måndag (resultatet rapporteras in senast kl 02.00 på tisdag natt).

När passet är presenterat bestämmer du dig om du vill göra passet som RX eller som skalat. Du kan således göra första veckans pass som RX, sen skala andra veckans pass för att sen göra pass 3-5 som RX etc.

Låt 2019 bli året då du gör premiär i CrossFit Open eller året då du förbättrar dina resultat från tidigare års deltagande.

Anmäl dig här:

https://games.crossfit.com/ I anmälan på hemsidan väljer du även att tillhöra Team CrossFit Holistic. Kostar 20 USD att anmäla sig.

Datumen då vi kör gemensamt i boxen:
söndag 24 feb  kl 16.00 & 17.00
söndag 3 mars  kl 16.00 & 17.00
söndag 10 mars  kl 16.00 & 17.00
söndag 17 mars  kl 16.00 & 17.00
söndag 24 mars  kl 16.00 & 17.00