(ANNA)

Var ner en sväng i boxen idag. Skönt att få damma av sina Nanos igen. Usch vad länge jag varit borta. Och så är man inte helt frisk än. Suger. Men aaaaah så skönt OCH jobbigt det var. Ruskigt frustrerande att inte kunna träna på riktigt. Vill ju vara med på WODen som alla andra. Men jag måste smygstarta. Har varit ifrån högintensivträningen i två veckor nu, nästa tre och måste trappa upp sakta. Men det är svårt.

Tog en prommis ner med Sara (bara den var ansträngande haha). Skönt att komma ut sina håla på Porsön. Kändes skönt att få gå in på Holistic. Mår bra av att vara där.

Upplägget på min träning var enkelt. Började med rodd, 1000 m på lägsta belastning och behagligt tempo. Ökade pulsen i två omgångar, mest för att känna på det och få lite, mycket lite, flås. Efter det körde jag tre olika tabata. Tabata innebär 20 sek jobb, 10 sek vila, i åtta omgångar. Så kör man samma övning hela tiden, allt som allt, 4 min. Min fokus var core och triceps.

TABATA 1
Började med att sitta i balans på sittknölarna (v-core). Benen i luften, aktiv core och samtidigt jobba med en viktplatta (5 kg) från sida till sida.

TABATA 2
Dips. Underskatta aldrig en tabata, haha! Shit, här gick antalet per aktiva 20 sek neråt med en rasande fart. Klarade väl 16 raka på första, 13 på andra och i slutet fick jag ta in benen och körde kanske 8-9. Herreguuud. Men det är skönt då jobbade jag nog igenom triceps rejält.

TABATA 3
Sidoplanka med rotation. Körde min armbåge och fötter. Kanske 10-12 ggr per set. I början kändes det jättebra, coollugnt, men så kommer man in i fjärde andningen och då jääävlar. Som sagt.. underslatta aldrig tabata.

Efter detta lekte jag lite med foam rollern och de två ihoptejpade tennisbollarna. En mobilityövning som jag hitta på Kelly Starretts blogg inför Open 13.1. Spola fram till 03.30 så ser ni själva. Här>>