(SABINA)

Okej hörrni, nu ska jag berätta om ett projekt som jag hoppas att det finns intresse för här i stan.

Det finns någonting som heter Team-Rynkeby vilket är en välgörenhetsorganisation som varje år cyklar till Paris, Frankrike till förmån för barncancerfonden. Det fungerar som så att det finns flera lag i Sverige och i Danmark som man då får söka in till som tränar tillsammans, anordnar events och väcker uppmärksamhet för både barncancerfonden och team-Rynkeby under årets gång för att sedan veckan före tour de france genomföra en ”cykeltur” från Stockholm/Köpenhamn ner till Paris. Cykelturen tar 7 dagar att genomföra och som kortast cyklar man 10 mil under en dag, och som längst 20 mil.

Det är under i september/oktober man får veta om man ”kommit med” i laget, och från september fram till loppet så förväntas man att skapa så mycket uppmärksamhet kring organisationen och loppet som man kan, skaffa sponsorer som köper sig reklamplatser på kläderna som Team-Rynkeby tillhandahåller, osv..  Man ska helt enkelt försöka få in så mycket pengar och publicitet som man kan till förmån för barncancerfonden. Vi cyklar för barn med cancer!
Varje cyklist betalar själv 17.500 SEK för att delta, medhjälparna betalar 5.000 SEK. Priset täcker alla kostnader i samband med cykelturen – som cykel, kläder, hotellövernattning och mat på resan till Pars. Cyklisterna får naturligtvis behålla cyklarna efteråt. (Hemresa ingår dock inte i priset).

För ett tag sedan gick en nära vän bort som fortfarande räknades som barn, då hon ännu inte var 18 år fyllda, av en mycket aggressiv hjärntumör. Efter hennes bortgång tog jag kontakt med Team-Rynkeby och försökte få starta ett nytt lag här uppe i Luleå då det i dagsläget bara finns lag nere i söder. Jag fick ihop ett par sponsorer och flera personer som ville vara med i laget och cykla, men det räckte tyvärr inte hela vägen fram.
Nu i veckan blev jag kontaktad av projektledaren för Team-Rynkeby som frågade om det fortfarande finns intresse och om vi eventuellt kan få ihop och få starta ett lag i år som tillsammans cyklar till Paris under sommaren 2014.

Så vad säger ni som läser detta? Finns det intresse för något sånt här? Jag kan tänka mig att det är en otrolig upplevelse att cykla till Paris, och att kunna göra det till förmån för barncancerfonden som gör så mycket gott och så stor skillnad. Kanske vi kan få ihop nog med sponsorer och pengar så att vi till och med lyckas bli av med den där jävla cancern!

Snälla sprid detta vidare så mycket som ni bara kan, jag tror och hoppas att vi kan fixa detta!


Gå gärna in på www.team-rynkeby.se och läs mer!