Helgens grundutbildning i rörelser övade deltagarna i att skapa kraft från de stora musklerna och få med sig den kraften oförminskat genom rörelsen. Övningarna fokuserade på att organisera kroppen i positioner och att röra sig mellan dessa positioner som en enhet snarare än som flera skilda och ibland motverkande kroppsdelar. Pedagogiken går ut på att bryta ner rörelsen i dess minsta beståndsdelar, öva dessa detaljer, och sedan bygga ihop dem till en helhet igen med en effektivare, explosivare och mer kraftfull rörelse som resultat.

Det är detaljerna som gör skillnad. Vår grundläggande rörelseutbildning har fokus på dessa detaljer. Utbildningen benämns grundläggande just för att den syftar till att lägga grunden för all annan rörelse, oavsett om det är löpning, simning, hoppning, tyngdlyftning eller gymnastik. All rörelse går att härleda till samma principer och genom det skapa synergieffekter från varandra. Marklyft blir snabba intervaller, armhävningar blir starka pressar, och knäböj blir höga hopp.

En bra rörelse innebär att kroppen behöver jobba så lite som möjligt samtidigt som den producerar så mycket kraft och fart som det bara går.

Här är några omdömen från helgens utbildning:

“…en bra utbildning där man mer ingående delar upp rörelserna i mindre moment. Tror jag kommer ha nytta av detta i ryckmomentet samt muscle up. Utbildningen utvecklar och ger dig en helhetssyn på de rörelser som samverkar.”
-Stig-Göran

“Jag skulle definitivt rekommendera utbildningen för andra! För att komma vidare och utvecklas i alla moment i CF känns det som att nyckeln sitter i just kroppslig effektivitet som man utvecklar genom ökad kroppskontroll. Jag tycker att Tomas var riktigt duktig på att förmedla detta – både i teorin och fysiskt.”
-Cindy

“Tusen tack för igår. Känns som att man har lärt sig massor och det ska jag ta med mig i dansen också”
-Elin

Coach Thomas

IMG_6945 IMG_6946 IMG_6944 IMG_6943 IMG_6929